Dragi starši!

Ekologija in skrb za naše okolje sta aktualni temi v celotni družbi, ne le v izobraževalnih sistemih od vrtca do univerze. Na spletni strani ECOHEAD/EKOGLAVCA nudimo vašemu otroku izobraževalno didaktične vsebine, ki vam bodo pomagale v vaših prizadevanjih pri razvijanju zgodnje ekološke zavesti, ki jih bo v življenju vodila k boljšim in bolj odgovornim odnosom do okolja in narave.

Spletna stran ponuja štiri module:

LEARN-02PLAY-02    LIVE-02SHARE-02

            ALI VEŠ                                 IGRAM                                     ŽIVIM                                    DELIM

ALI VEŠ? modul gradi osnovno znanje in podaja informacije o treh splošnih področjih: ekologiji, vodi in odpadkih.

Modul IGRAM ponuja otroku štiri različne didaktične igre z ekološkimi vsebinami. Od iskanja ključnih besed do odgovarjanja v obliki kviza.

ŽIVIM je tisti pomemben modul, kjer se lahko vključite tudi starši. Gre namreč za podobe dobrih praks, s poudarkom na varovanju in ohranjanju okolja. Otroci bodo našli nasvete za sprejemanje okolju prijaznih lastnih odločitev, ki jih lahko sprejemajo v vsakdanjem življenju. Povezave so ključnega pomena pri otrokovem učenju in vez z realnim življenjem in ekologijo ste ravno vi, dragi starši. Vljudno vas vabimo k prebiranju strani, kazanju zanimanja in končno dejanji, s katerimi boste vsak dan znova modelirali vzornega in odgovornega odraslega v odnosu do lokalnega okolja in narave nasploh.

Modul DELIM spodbuja vašega otroka k izmenjavi mnenj in pogovarjanju o pomembnih vedenjih in idejah z vami, prijatelji, družinskimi člani in učitelji. ECOHEAD je zasnovan tako, da se delijo tudi na socialnih omrežjih in v šolskih okoljih.

Toplo priporočamo, da si vzamete nekaj časa in pustite, da je vaš otrok vaš učitelj o povečanju ekološke dobrobiti in dobrem vplivu na okolje, ki ga ustvarjate kot družina.

Upamo, da vam bo spletna stran EKOGLAVCA pomagala pri razvoju zgodnjega ekološkega ozaveščanja pri vašem otroku. Uživajte z nami!